KIRŞEHİR / AKPINAR - Akpınar Ortaokulu

“TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDAN BAŞLAR..” PROJESİ

Akpınar Ortaokulu olarak Opet Petrolcülüğün Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürüttüğü “TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDAN BAŞLAR..” projesi hakkında okulumuz öğretmenlerinden Züleyha ŞAHAN tarafından velilere genel bir bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Proje kapsamında okulda gerçekleştirilecek etkinliklerden ve projenin hedefleri hakkında veliler bilgilendirilmiştir. Proje yürütücüsü öğretmenimiz ayrıca “Ülkemizin kalkınması, refahı ve mutluluğu çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi ile mümkündür. Onların mutlu bir geleceğe ulaşmaları için en önemli unsurlardan biride sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleridir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bahsi geçen sağlıklı ortamlarda çocuklar derslerine daha iyi odaklanarak akademik ve sosyal hayatlarında başarılı oluyorlar. Opet Petrolcülüğün Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak olarak 2022 yılından beri yürüttüğü “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi” hayata geçirilmiştir. Türkiye cumhuriyetinde bulunan 81 ildeki anaokulundan lise seviyesine kadar her kademedeki okulda proje eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Projeyle öğrenci öğretmen okul yöneticileri destek personeli ve velilere yönelik düzenleyeceğimiz eğitim eğitimlerle okul ortamında temizlik ve hijyen konusunda farkındalık oluşturmayı ve bu konuda sürdürülebilir bir kültür oluşturmayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza doğru temizlik alışkanlıkları kazandırma noktasında siz velilere de çok iş düşmektedir. Projenin hijyen yaklaşımı sağlık ve güvenliğe odaklanmaktadır. Temizlik ise bunun önemli bir parçasıdır.” şeklinde açıklama yapmıştır. Velilere proje kapsamında muvafakatname belgeleri verilmiştir.

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024

Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 13:54 - Görüntülenme: 243